Hoe ga ik te werk als trouwfotograaf?

In de trouwreportages worden belangrijke momenten op de meest spontane manier vastgelegd. Vanaf een bepaalde afstand, soms op de achtergrond, leg ik jullie dag vast in mijn stijl, maar op jullie manier, hieronder lees je verder hoe ik te werk ga als trouwfotograaf.

De kennismaking

Dit is voor mezelf en jullie heel belangrijk. De klik en het vertrouwen moeten er zijn, al ver voor de trouwdag. Waarom vertel ik jullie dit? Hoe meer we aan elkaar gewend zijn, des te meer jullie op je gemak voelen. Jullie spontaniteit zal zich zeker uitdragen in de foto’s. Als ik, de trouwfotograaf, een deel of de hele dag aanwezig ben, dan willen jullie dat ik een onderdeel van jullie bruiloft ben. In de gesprekken voorgaande de bruiloft, zal dat zich uitwijzen.

Kosten voor een trouwreportage

Iedereen let op de kosten, een bruiloft is immers niet goedkoop. Zo willen we graag meedenken met jullie avontuur en de kosten enigzins beperken daar waar het kan. Hierbij kan je denken aan de uren die je wilt afnemen of het nemen van een trouwboek, ja of nee. In ons gesprek, wordt dit uitvoerig besproken. In overleg kan er ook dagdelen gecombineerd worden waardoor je minder uren nodig hebt. Denk hierbij aan de ceremonie in combinatie met een feest waarbij er twee uren ertussen zitten. Als het naar redelijkheid is kunnen we dit met elkaar afstemmen.

Een andere mogelijkheid is om een bepaald aantal uren in te kopen en indien gewenst daarna uit te breiden . Je begint bijvoorbeeld met het basispakket (zie prijslijst) en dan neem je een extra uur erbij indien je denkt dat dat nodig is. Samen komen we er echt wel uit!

Mijn stijl

De meeste stellen kiezen tegenwoordig voor de “journalistieke” trouwreportage. Dit houdt in dat dat er op elk willekeurige ogenblik een foto gemaakt kan worden, overal en nergens. Dit geeft de trouwfotograaf de ruimte en vrijheid om van verschillende hoeken en afstanden een foto te maken. Dit levert de meeste spontane foto’s op. Zo is dit ook mijn voorkeur om op deze manier een trouwreportage te maken van jullie bruiloft. Dit wil absoluut niet zeggen dat de familie en groepsfoto achterwege gelaten worden. In overleg zullen we op de juiste momenten, jullie vrienden en familie op de foto zetten.